5 Aralık 2014 Cuma

DAAWAT-E ISHQ: Aditya Roy KAPUR, Parineeti CHOPRA, Anupam KHER

Gönderen MGK on 11:48 with Yorum Yok


Evet. Bu defa kitap ve müzik dışında bir yazı yazacağım. Çünkü çok sevdim ve bu aralar kafayı çok taktım bu filme. Bir Bollywood filmi. Zaten Bollywood filmlerine ayrı bir sempatim var. Yaklaşık dört aylık bir aradan sonra izlediğim ilk Bollywood filmiydi herhalde ondan bu kadar çok sevdim. Ama yok ya yine de mükemmeldi. 

Konusu:

Gulrez Qadir (Gullu) bir ayakkabı tasarımcısı olmak istiyor ancak bu hayalini gerçekleştirebilmesi için Amerika'ya gitmesi şart. Çünkü Amerika'da daha çok kendini geliştirir ve tanınır. Bunun için babası Mr. Qadir onu evlendirmek ister ki kocasıyla birlikte Amerika'ya gitsin ve eğitimini tamamlasın. Fakat o kadar da kolay değildir kız babası olmak. :) Çünkü Hindistan'da erkek tarafı başlık parası istiyor. Ve Qadirlerin de maddi durumu buna el vermiyor. Ayriyeten Gullu İngilizce bilen ve eğitimini yüksek okullarda tamamlamış erkekleri tercih ediyor. Ki bu da işleri daha çok zorlaştırıyor. Gel gelelim damat adaylarına. Aileleri çok fazla çeyiz yani başlık parası istediği için Gullu da 498 kanunundan yararlanmak ister. Yani eğer damat tarafının başlık parası istediğini kanıtlarsa parayı ona geri verecekler üstüne tazminat ve damadın hapse girmesi de cabası. Gullu da bu kanundan yararlanmak için sahte kimlik, pasaport vs. her şeyi ayarlar. Babası ilk başta karşı çıksa da küçük yaşta annesiz kalan kızına dayanamaz ve onun en iyi yerlerde okuması için bu riski göze alır. Haydarabad'dan Lucknow'a gelirler. Bir otelin süitinde oda tutarlar. Hiç vakit kaybetmeden bir evlilik sitesinden randevu ayarlarlar bir kaç kişiyle. Bunların arasında Tariq Heider (Taru)'de vardır. Randevudan bir gün önce Gullu ve babası Tariq'ın kebap dükkanına giderler. Tariq ve Gullu arasında atışma olur. Bunun üzerine Gullu randevuyu iptal eder, Ama bizim Tarumuz gurur yapar ve randevuya gider, diğer adaylara bedava kebap vererek gönderir Gullu'yu da kebabıyla kandırır. Gullu isteğine kavuşur. Taru'^yla evlenip parasını alır. Fakat sonra tam Amerika'ya gitmek için vize alacakları sırada Taru'nun parasıyla gidemeyeceğini anlar. Çünkü ona aşık olduğunu fark eder. Parayı geri vermek için döner. Taru'da onu arıyordur deli gibi. Gullu'nun peşinde karaborsacılar vardır. Bunlardan kaçarken tren istasyonunda Taru'yla karşılaşırlar. İkisi bir olup adamları haklarlar. :)))) 
Ardından birbirlerine sarılıp öperler. Veeeee mutlu son. Evlenirler. Başlık parası olmadan. :)))))))

Kısa tutmuşlar filmi. Hemen oldu bittiye getirmişler. Tadına varamadım filmin. Ama hem komedi hem de aşk konusunu çok güzel yansıtıyor film. Bu beklenir zaten Yash Raj Films'den. Adamın dibisin YRF. <3 <3 <3 


OYUNCULAR

TARIQ (TARU) HEIDER - ADITYA ROY KAPUR
GULREZ (GULLU) QADIR - PARINEETI CHOPRA
Mr. QADIR - ANUPAM KHER


FRAGMANI





FİLMDEN






KAPIŞMA SAHNELERİ. ÇOK EĞLENDİM BU SAHNEDE.



HADİ YİNE İYİSİN ADITYA KAPTIN GÜZELİM KIZI.



YALNIZ O KEBAPTAN BENİM DE CANIM ÇEKTİ. :)))) ADANA KEBABI KADAR OLAMASA DA. 


MANNAT ŞARKISINDAN


GULREZ QADIR VE BABASI Mr. QADIR



MANNAT ŞARKISINDAN. BU KIZ DAHA Bİ GÜZELLEŞMİŞ. :)))))








FİLMİN TANITIMINDAN. 


FİLMİN ŞARKILARI 





Shayarana 
Daha ilk notalarında çok sevdim şarkıyı. 



 Daawat-e Ishq  
Filmin aynı adlı şarkısı.

  
Mannat 
Benim favori şarkım. Dinle dinle bir hoş oldum.


 Jaadu Tone Waaliyan 
Bu da çok güzel ya. 


                        
Rangreli 
Bu da çok müthiş. Yesinler sizin tipinizi. 






Categories:

0 yorum:

Yorum Gönder